Ryby prosto z morza

Porady

Jak usunąć łuski z ryby?

Jak usunąć łuski z ryby?

Ryby przed przyrządzaniem należy dokładnie umyć pod zimną, bieżącą wodą, aby pozbawić je śluzu, który mógłby być kłopotliwy przy dalszych etapach...

więcej >
Jak poznać świeżą rybę?

Jak poznać świeżą rybę?

Ryby w każdej postaci, zarówno te wędzone, smażone, pieczone, duszone, są bardzo zdrowe i powinny stanowić stały element jadłospisu każdego dbającego o zdrową dietę...

więcej >
Jak zlikwidować posmak mułu?

Jak zlikwidować posmak mułu?

Niektóre gatunki ryb cechują się tym, iż mają wyczuwalny posmak mułu. Nie jest to przyjemny aromat i z pewnością psuje on znakomity, naturalny smak ryby...

więcej >
Solenie i przyprawianie ryb

Solenie i przyprawianie ryb

Podstawową kwestią przy procesie przyprawiania ryb, jest uświadomienie sobie, iż smak dobrej, świeżej ryby powinien być dominujący w potrawie...

więcej >