Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Lasagne z rybą i pieczarkami

Lasagne z rybą i pieczarkami

Składniki:

  • puszka GRAAL Śledź w sosie pomidorowym 300g;
  • 9 płatów do lasagne;
  • 9 plastrów sera (może być z kilku rodzajów);
  • 300g pieczarek;
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego;
  • 1/4 główki sałaty lodowej;
  • 2-3 ogórki małosolne.

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Ugotować makaron do lasagne. Na spód naczynia żaroodpornego położyć pokrojoną sałatę lodową. Polać dwoma łyżkami ketchupu i rozprowadzić po całej sałacie. Następnie położyć połowę usmażonych pieczarek. Potem ser i zalać sosem beszamelowym. Wyłożyć kawałkami śledzia i ułożyć plasterki ogórka małosolnego. Kolejne warstwy makaronu, pieczarek ketchupu, sera i na koniec sos beszamelowy. Zapiekać ok. 25 minut w 180 st. C.
Przepis z bloga Różowa kuchnia