Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Pasta śledziowo - makrelowa z jajkiem

Pasta śledziowo - makrelowa z jajkiem

Składniki:

  • 1 puszka filetów śledziowych w oleju Graal razem z olejem
  • 1 wędzona makrela ( waga po obraniu 300 g )
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki świeżego posiekanego koperku
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka ostrej musztardy

Przygotowanie:

Obraną makrelę oraz filety śledziowe razem z olejem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, opłukać i pokroić w kostkę na siatce do warzyw. Dodać je do ryby a potem dodać posiekany koperek i przyprawy do smaku i wymieszać pastę. Odstawić na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły. Podawać z dowolnym pieczywem.
Przepis z bloga: Ewa w kuchni