Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Sałatka śledziowa z jajkiem i papryką

Sałatka śledziowa z jajkiem i papryką

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i odkładamy na bok.

Filety ze śledzia wyjmujemy z oleju – potrzebujemy 4 filety (2 puszki). Każdy filet dzielimy na mniejsze kawałki (paski lub grubsza „kostka”). Przekładamy do miski.

Do miski z filetami ze śledzia dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, pokrojone w kostkę jajka, pokrojonego w półplasterki pora i majonez. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy łyżką do połączenia składników. Próbujemy opcjonalnie doprawiamy.

Sałatkę wykładamy na półmisek. Zdobimy ją posikaną zieloną pietruszką i podajemy.

 

http://www.slodkieokruszki.pl/swiateczna-salatka-z-filetami-ze-sledzia-jajkiem-i-papryka/