Ryby prosto z morza

Przepisy na filety śledziowe

< zobacz pozostałe

Ziemniaki faszerowane śledziem

Ziemniaki faszerowane śledziem

Składniki:

  • 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki
  • 1 puszka filetów śledziowych w oleju Graal
  • 1/4 cebuli
  • 4 połówki suszonych pomidorów w oleju z ziołami
  • 3 paski żółtej papryki
  • 6 czarnych oliwek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki i wydrążyć środki ale tylko trochę.
Filety umieścić w miseczce, dodać drobno pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i cebulę oraz paprykę i posiekaną natkę.
Następnie dodać sol i pieprz do smaku i wymieszać składniki.
Tak przygotowany farsz rozdzielić i wypełnić ziemniaki.
Podawać jako przekąskę.