Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Makaron z sosem z makreli

Makaron z sosem z makreli

Składniki:

  • puszka GRAAL Filety z makreli w oleju 170g;
  • makaron fale;
  • większa cebula;
  • łyżka oleju z oliwą wielkopolskiego;
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego;
  • przyprawa do spaghetti apetita
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Na łyżce oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Następnie dodajemy makrelę z puszki (oczywiście cała zawartość puszki) i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy łyżeczkę przyprawy do spaghetti. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy troszkę wody.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na ugotowany makaron wykładamy przygotowany sos.
Przepis konkursowy na pomysł na makrelę