Graal > Przepisy > Makrela > Parówki faszerowane makrelą

Parówki faszerowane makrelą

Składniki

  • puszka GRAAL Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g;
  • 6 parówek;
  • 2 ogórki konserwowe;
  • papryka konserwowa;
  • 6 grzybków konserwowych;
  • 1/2 cebuli;
  • 5 łyżek ketchupu
  • 10 dag sera żółtego
  • pieprz
  • sól.

Przygotowanie

Makrelę rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki, paprykę, grzybki oraz cebulę i ketchup. Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. Z parówek ściągnąć osłonki, poprzekrawać na pół i każdą połówkę przekroić lekko wzdłuż, tak by nie przeciąć jej do końca. W nacięcie na parówkach wkładać łyżeczką przygotowany farsz rybny. Parówki ułożyć na blasze i piec 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze minutę, by ser się rozpuścił. Zapieczone parówki ułożyć na talerzyku, polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Pomiędzy parówki poukładać marynowane grzybki.

Przepis konkursowy na pomysł na makrelę

Zobacz także