Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Parówki faszerowane makrelą

Parówki faszerowane makrelą

Składniki:

Przygotowanie:

Makrelę rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki, paprykę, grzybki oraz cebulę i ketchup. Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. Z parówek ściągnąć osłonki, poprzekrawać na pół i każdą połówkę przekroić lekko wzdłuż, tak by nie przeciąć jej do końca. W nacięcie na parówkach wkładać łyżeczką przygotowany farsz rybny. Parówki ułożyć na blasze i piec 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze minutę, by ser się rozpuścił. Zapieczone parówki ułożyć na talerzyku, polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Pomiędzy parówki poukładać marynowane grzybki.
Przepis konkursowy na pomysł na makrelę