Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z makreli

< zobacz pozostałe

Pasta rybna z makreli

Pasta rybna z makreli

Składniki:

  • filet z makreli w oleju (od Graal)
  • 2 ogórki konserwowe (małe)
  • garść szczypiorku
  • odrobina soli himalajskiej
  • świeżo zmielony pieprze
  • 1 czubata łyżka ketchupu
  • dodatkowo dowolne pieczywo

Przygotowanie:

Rybę odsączamy z oleju i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone drobno ogórki, szczypior, sól, pieprz oraz ketchup. Mieszamy widelcem rozdrabniając rybę. Przekładamy ją na kanapki - u mnie pieczywo chrupkie i układamy na wierzch dodatki, które lubimy. Ja podałam z pomidorkami, ogórkiem, posiekaną drobno czerwoną cebulką i szczypiorkiem, oraz kawałkiem ogórka konserwowego.

Przepis z bloga Kulinarne Szaleństwa Maniusi