Ryby prosto z morza

Przepisy na filety z pstrąga

< zobacz pozostałe

Jaja z sałatką pstrągowo-warzywną

Jaja z sałatką pstrągowo-warzywną

Składniki:

  • puszka GRAAL Filety z pstrąga w sosie chrzanowym 100g;
  • 4 łyżki groszku z puszki;
  • 10 pieczarek marynowanych;
  • 3-4 ogórki konserwowe;
  • 8 jajek ugotowanych na twardo (jedno do sałatki, 7 do nafaszerowania);
  • sól i pieprz do smaku.
  • koperek zielony

Przygotowanie:

Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i fileta z pstrąga z sosem. Dodać pokrojone w kostkę jajko. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostałe ugotowane jaja przekroić na pół i na wierzch nałożyć sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować koperkiem.
Przepis z bloga Ala piecze i gotuje