Ryby prosto z morza

Przepisy na sardynki

< zobacz pozostałe

Jajka faszerowane pastą z sardynek

Jajka faszerowane pastą z sardynek

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Do miseczki przekładamy sardynki z puszki (! bez oleju). Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy drobno posiekanego pora. Ostudzone i obrane jajka przecinamy na dwie połówki, wydrążamy żółtka. Połówki białek układamy na talerzu. Żółtka dodajemy do miseczki z sardynkami i porem. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej przypraw. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy przygotowaną pastę w miejsca po żółtkach. Faszerowane jajka podajemy same lub z kawałkami rzodkiewki np. w towarzystwie sucharków.

Przepis z bloga: Słodkie okruszki