Ryby prosto z morza

Przepisy na sardynki

< zobacz pozostałe

 	 Pieczarki faszerowane sardynkami, papryką i serem

Pieczarki faszerowane sardynkami, papryką i serem

Składniki:

  • puszka GRAAL Sardynki w sosie pomidorowym 110g;
  • pieczarki – 12 szt;
  • papryka czerwona – 3 szt;
  • papryka mielona słodka;
  • ser gouda drobno pokrojony, najlepiej w kostkę;
  • margaryna pokrojona w wiórka – 100 gram;
  • 2 woreczki kaszy;
  • pieprz biały mielony;
  • sól.

Przygotowanie:

Pieczarki umyć i nożykiem wyciąć środki z ogonkami, by zrobić miejsce na farsz. Paprykę czerwoną umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z pieczarkami, doprawić sola pieprzem i mieloną papryką czerwoną. Smażyć i dusić na patelni ok. 30 minut. Odlać sok. Nadziać pieczarki farszem. Wiórka margaryny powkładać między pieczarki. Piec 25 minut w 200 st. C. Dołożyć do pieczarek kawałeczki sardynek w pomidorach i przysypać serem. Podpiec do rozpuszczenia sera. Można podać z kaszą polaną sosem i sałatką.
Przepis z bloga Różowa kuchnia