Ryby prosto z morza

Przepisy na szprota

< zobacz pozostałe

Krakersy rybne

Krakersy rybne

Składniki:

- krakersy
- szprot w oleju u mnie GRAAL
- ziarna np. słonecznika
- garść spora koperku
- listki bazylii lub innych ulubionych ziół
- pieprz ziołowy
- szczypta szafranu
- papryka czerwona
- korniszony
- twaróg chudy
 

Przygotowanie:

Do misy wrzucić twaróg oraz szprota - wcześniej odlać olej. Wsypać ziarna oraz sporą garść posiekanego drobniutko kopru. Następne przyprawić wedle uznania pieprzem ziołowym oraz minimalną ilością szafranu. Utrzeć na masę do uzyskania gładkiej konsystencji. Na każdy krakers nałożyć sporą ilość pasty a na wierzchu dołączyc ulubione warzywa (może być to korniszon i papryka).

Przepis z bloga: Z Kuchni do Kuchni