Ryby prosto z morza

Przepisy na tuńczyka

< zobacz pozostałe

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy ok. 7mm część od strony ogonka. Wydrążamy środki. W środek każdego pomidorka sypiemy sól i odrobinę pieprzu. Odstawiamy, by puściły wodę. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka rozcieramy widelcem z 1 łyżką majonezu. Dodajemy odsączone kapary i oliwki przekrojone na pół oraz kawałki tuńczyka. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem wypełniamy pomidorki. Na wierzchu każdego rozsmarowujemy majonez. Dodajemy oliwki i kapary. Odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki do schłodzenia.
Przepis z bloga Smaczne przepisy