Ryby prosto z morza

Przepisy na tuńczyka

< zobacz pozostałe

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:

- sos majonezowy

  • 6 łyżek majonezu;
  • łyżeczka musztardy sarepskiej;
  • 3 łyżki śmietany kremówki.

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy – żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.
Przepis z bloga Ala piecze i gotuje