Ryby prosto z morza

Przepisy na tuńczyka

< zobacz pozostałe

Tortilla z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Tortilla z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

 

Przygotowanie:

Ziarna komosy płuczemy w zimnej wodzie i odcedzamy na sicie. Komosę gotujemy w ok. 2 objętości wody (tzn. na 1 szklankę ziaren komosy 2 szklanki wody) przez około 12-15 minut. Ja komosę lekko solę i zostawiam po ugotowaniu pod przykryciem aż quinoa napęcznieje i wchłonie wodę.

Odstawiamy do ostygnięcia.

Tortille smarujemy serkiem, na serek nakładamy komosę ryżową, następnie odsączonego tuńczyka. Wszystko posypujemy posiekaną sałatą oraz suszonymi pomidorami pokrojonymi w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tortille ciasno zawijamy tworząc rulon, owijamy w folię spożywczą i chowamy na minimum 30 minut do lodówki.

Schłodzone roladki z tortilli wyjmujemy z folii i kroimy na kawałki (z jednej tortilli przygotowuję maksymalnie 3 roladki).

Smacznego!

http://kuchnia-marty.pl/tortilla-z-tunczykiem-z-suszonymi-pomidorami/