10 czerwca 2019 |

5 zdrowych przekąsek z ryb, które zrobisz w 3 minuty

Pasta z makreli na ostro

Masz ochotę na sycącą i wartościową przekąskę? Przygotuj pastę na kanapkę z makreli. Jak podkreśla dr Justyna Bylinowska, zawarte w tej rybie wysokowartościowe białka i sprzyjające funkcjonowaniu układu nerwowego tłuszcze z rodziny omega 3 przynoszą wiele korzyści dla zdrowia. By przygotować pyszną i zdrową pastę, sięgnij po Filety z makreli w sosie pomidorowym Graal. Zawartość puszki wyłóż do naczynia i rozdrobnij, dodaj pokruszony biały ser i sól oraz ostrą paprykę do smaku. To świetny sposób na przełamanie kanapkowej rutyny!

Ryba z awokado – zdwojona moc kwasów omega

Chcesz w pełni wykorzystać potencjał kwasów omega? Połącz rybę i awokado! Oba produkty stanowią cenne źródło tych nienasyconych kwasów tłuszczowych dbających o twój układ krążenia. Przygotuj  odżywczy i smaczny posiłek, w pełni zaspokajający głód, dodając do niego Filety z makreli w oleju Graal. Zawartość puszki połącz z awokado na gładką masę. Dodaj sok z cytryny i grubo mielony pieprz. Podawaj na krakersach lub ciemnym pieczywie. Ciekawym połączeniem smaków jest też awokado, cytryna i makrela z imbirem.

Pomidorowy zawrót głowy

Do przygotowania zdrowej przekąski wykorzystaj świeże warzywa. Posiekaj trzy nieduże pomidory i dodaj do nich Filety ze śledzia w sosie pomidorowym Graal. Takie połączenie to świetny sposób, by podkreślić aromat pomidorów i w pełni wykorzystać potencjał tego zdrowego warzywa. Lubisz „jeść oczami”? Całość dopraw koperkiem, którym możesz też udekorować kanapki. Pomidorowo-rybną ekspresową salsę ułóż na bagietce. Voila!

Podwójna porcja zdrowego białka

W twojej diecie należyte miejsce zajmują zdrowe strączki? Świetnie! Na bazie bogatej w białko gotowanej cieciorki możesz przyrządzić lekką i zdrową przekąskę. Zblendowaną ciecierzycę połącz z dowolną rybą z puszki w pomidorach. Możesz sięgnąć na przykład po Szprot Winter w pomidorach Graal. Ciekawą strukturę zyskasz, dodając pokrojoną w kostkę paprykę. Całość przypraw ostrą papryką, solą i cytryną.

Wariacje na temat tradycyjnych smaków

Masz ochotę na szybkie danie, które będzie sycące i zdrowe? Sięgnij po WILDFISH Filety ze śledzia w wodzie z solą morską Graal. Podawaj je z ogórkiem kiszonym, posiekaną cebulką, kilkoma kroplami cytryny i ulubionymi przyprawami. Całość świetnie komponuje się z gotowanymi, schłodzonymi ziemniakami.


go back

More news

19 sierpnia 2019

Grillowane ryby z puszki – tego jeszcze nie jadłaś!

Czy wiesz, że w Hiszpanii i Portugalii ryby z puszki to ważny element zarówno codziennych przekąsek, jak i wykwintnych dań? Sposób wykorzystania tych wartościowych, lecz wciąż niedocenianych produktów może cię zaskoczyć. Kelli Foster z magazynu  „The Kitchen” zachwyca się potencjałem sardynek z puszki, które przygotowuje na imponującą ilość sposobów! Dziennikarka na pierwszym miejscu stawia minimalizm […]

czytaj więcej

15 sierpnia 2017

Odkryj linię DIABETIC!

Nowa linia makreli DIABETIC to innowacja na rynku, dedykowana do diabetyków oraz wszystkich tych, którzy dbają o zdrowie i chcą być fit. Filety z makreli w wodzie z linii DIABETIC dostępne są w dwóch wersjach smakowych: z papryczką jalapeno oraz z cytryną i pieprzem. Niski indeks glikemiczny produktu (IG<50) sprawia, że makrela zapewnia uczucie sytości […]

czytaj więcej

1 lipca 2017

Salatino 7 zbóż – poznaj moc ziaren!

Cechą wszystkich sałatek Salatino jest fakt, że stanowią one zbilansowany posiłek – z przemyślanymi składami zapewniającymi odpowiednią zawartość składników odżywczych oraz kaloryczność. Wyjątkowość najnowszej linii Salatino – która docelowo będzie się opierać o 7 różnych zbóż – kryje się w mocy super foods, czyli produktach mających wybitnie korzystny wpływ na nasze zdrowie. Salatino to kompozycja […]

czytaj więcej