Graal > Przepisy > Tuńczyk > Śniadaniowa tortilla z kremowym tuńczykiem

Śniadaniowa tortilla z kremowym tuńczykiem

Składniki

  • 1 tortilla
  • 2 liście sałaty
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 80 g Graal
  • 3/4 łyżki łagodnego ketchupu
  • 2 czubate łyżki naturalnego serka śmietankowego (kanapkowego)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Do miseczki przekładamy tuńczyka wraz z sosem, rozdrabniamy rybę widelcem. Następnie dodajemy 2 czubate łyżki serka śmietankowego i 3/4 łyżki ketchupu, mieszamy dokładnie tworząc gładką pastę. Kremową pastę tuńczykową doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy.

Tak przygotowaną pastę z tuńczyka nakładamy na tortillę, zostawiając brzegi wolne. Na pastę układamy 2 liście sałaty.

Następnie rolujemy tortillę i układamy na rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy na minimalnym ogniu z obu stron do lekkiego zarumienienia.

Ciepłą tortillę kroimy na pół i podajemy.

Przepis z bloga Słodkie okruszki

Zobacz także