Graal > Makrele > Makrela w sosie pomidorowym

Makrela w sosie pomidorowym
170g

Tłuszcz

16

Wartość energetyczna kcal / 100g

206

Białko / 100g

9.9

Węglowodany / 100g

5.7

Szczegóły

Wartość energetyczna:

206 kcal

węglowodany:

5,2 g

tłuszcze:

16 g

kwasy tłuszczowe wieonienasycone:

4,8 g

kwasy tłuszczowe nasycone:

3,4 g

kwasy tłuszczowe jednonienasycone:

6,8 g

sól:

0,98 g

błonnik:

0 g

białko:

9,9 g

Makrela w sosie pomidorowym 170 g

Tylko najlepszej jakości ryby stanowią zawartość wyrobów Graal. Każda ryba jest przygotowana tak aby zachowała naturalny smak i wartości. Są one idealne jako zakąska, składnik kanapek, dodatek do sałatek lub jako główny posiłek.

Składniki

makrela 50% (ryba*** Scomber Scombrus (MAC), złowiono w: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, kategoria narzędzia połowowego: włoki pelagiczne (OTM) lub okrężnice (PS)), sos pomidorowy (50%) - woda, koncentrat pomidorowy (10%), cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakty przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździk, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, *** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P

Alergeny

Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję.

Ryby są źródłem wielu witamin oraz minerałów, które potrzebne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu:

  • Witamina A

    Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka.

  • Omega 3

    Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.

  • Witamina B12

    Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.

  • Witamina D

    Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.

  • Witamina E

    Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.

  • Jod

    Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.

Nagrody

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g

Polska Dobra Marka 2020

Dobra Marka 2020

Konsumencki Lider Jakości 2020

Laur Konsumenta 2014

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g

Laur Klienta Lider XV Lecia 2014-2019

Rodzinna Marka Roku 2018

Złoty paragon 2016

Wybór detalistów

Certyfikat Dobry Produkt

Podobne produkty