Graal > Szproty > Szprot w pikantnym sosie pomidorowym

Szprot w pikantnym sosie pomidorowym
170g

Tłuszcz

14

Wartość energetyczna kcal / 100g

206

Białko / 100g

14

Węglowodany / 100g

5.4

Szczegóły

wartość energetyczna:

858 kJ / 206 kcal

tłuszcz:

14 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

3,4 g

jednonienasycone:

6,7 g

wielonienasycone:

3,7 g

węglowodany:

5,4 g

w tym cukry:

5,4 g

białko:

14 g

sól:

1,2 g

Szprot w pikantnym sosie pomidorowym 170 g

Tylko najlepszej jakości ryby stanowią zawartość wyrobów Graal. Każda ryba jest przygotowywana tak aby zachowała naturalny smak i wartości. Są one idealne jako zakąska, składnik kanapek, dodatek do sałatek lub jako główny posiłek.

Składniki

szprot 60% (Sprattus sprattus; obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId; narzędzie połowu: włok pelagiczny (OTM))

sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy (7%), olej rzepakowy, cukier, skrobia modyfikowana, sól, ocet spirytusowy, ekstrakt pieprzu, chilli, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), ekstrakt przyprawy (papryka)

Alergeny

Może zawierać gluten, gorczycę, mleko, jaja, seler, soję.

Pochodzenie

Obszar połowu ryb - Morze Bałtyckie FAO 27IIId; narzędzie połowu: włok pelagiczny (OTM), nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P

Nagrody

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g

Polska Dobra Marka 2020

Dobra Marka 2020

Konsumencki Lider Jakości 2020

Laur Konsumenta 2014

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g

Laur Klienta Lider XV Lecia 2014-2019

Rodzinna Marka Roku 2018

Złoty paragon 2016

Wybór detalistów

Certyfikat Dobry Produkt