Graal > Przepisy > Śledź > Otrębowe placuszki z filetem śledziowym

Otrębowe placuszki z filetem śledziowym

Składniki

  • puszka Graal Filety ze śledzia w pikantnym sosie pomidorowym 170g
  • 2 jajka
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki otrąb żytnich
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

Przygotowanie

Jajka roztrzepać wraz z jogurtem w misce. Następnie dodać wszystkie rodzaje otrąb oraz pieprz cayenne i wszystko razem wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć na rozgrzanej patelni, bez oleju, małej wielkości placuszki, z obu stron, na złoty kolor.
Filety ze śledzia wraz z pikantnym sosem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Porcje masy śledziowej nakładać na placuszki i udekorować natką zielonej pietruszki.

Przepis z bloga Kuchnia i Podróże

Zobacz także