Graal > Przepisy > Makrela > Tarta z makrelą, kukurydzą, cebulą i papryką

Tarta z makrelą, kukurydzą, cebulą i papryką

Składniki

  • 2 puszki Graalowych filetów z makreli w sosie pomidorowym BIO
  • 1 zielona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 czerwone cebule
  • 1 opakowanie ciasta na tartę lub francuskiego
  • 2 jajka
  • 250 ml śmietany 18%
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Na patelni rozgrzej olej i przesmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną paprykę. Dopraw solą i pieprzem i odstaw. Ciastem wyłóż foremkę na tartę, nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 5-7 minut. Na podpieczonym spodzie rozłóż przesmażoną paprykę z cebulą, kukurydzę i podzieloną na kawałki makrelę wraz z sosem. W misce roztrzep jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem i zalej farsz. Wstaw do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz około 25-35 minut aż farsz się zetnie, a ciasto zrumieni.

Zobacz także