Ryby prosto z morza

Przepisy na łososia

< zobacz pozostałe

Pieczarki z nadzieniem łososiowym

Pieczarki z nadzieniem łososiowym

Składniki:

  • puszka GRAAL Łosoś kawałki w oleju 150g;
  • 8 średnich pieczarek;
  • 2 cebule dymki;
  • średnie jajko;
  • łyżka drobno posiekanego koperku suszonego;
  • 5 łyżek startego na drobnych oczkach sera żółtego;
  • 4 łyżki bułki tartej;
  • łyżka oliwy z oliwek;
  • sól;
  • pieprz czarny świeżo mielony.

Przygotowanie:

Pieczarki obrać i powyciągać nóżki, które należy pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Na oliwie na patelni podsmażyć nóżki razem z cebulką. Jak już się przyrumienią to odstawić na bok, do przestygnięcia. Łososia odcedzić z oleju i przełożyć do miseczki. Dodać starty ser, posiekany koperek, bułkę tartą, jajko i cebulkę z nóżkami. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze razem wymieszać. Z farszu uformować kulki i powsadzać do główek pieczarek. Pieczarki ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Przepis z bloga Kulinarny zenit