Ryby prosto z morza

Przepisy na łososia

< zobacz pozostałe

Sałatka z kaszy jaglanej z łososiem

Sałatka z kaszy jaglanej z łososiem

Składniki:

  • 2 puszkiGraal Łosoś kawałki w oleju roślinnym 150g;
  • 200 ml suchej kaszy jaglanej;
  • 2 pomidory;
  • papryka;
  • ćwierć cebuli;
  • ćwierć pęczka szczypiorku;
  • 2 łyżki usiekanej rzeżuchy ogrodowej;
  • 2 łyżki oliwy;
  • sól;
  • pieprz ziołowy;
  • szczypta cukru;
  • łyżeczka octu winnego.

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w 400 ml osolonej wody, odstawić na ok. pół godziny pod przykryciem.
Następnie odkryć, zamieszać i wystudzić. Łososia osączyć z oleju. Paprykę, pomidory i cebulę posiekać drobniutko. Dodać posiekane zieloną rzeżuchę i szczypiorek. Oliwę wymieszać z octem, solą i pieprzem. Doprawić, wymieszać i schłodzić przed podaniem.
Przepis z bloga Gotowanie jest łatwe