Ryby prosto z morza

Przepisy na łososia

< zobacz pozostałe

Tortilla z łososiem

Tortilla z łososiem

Składniki:

  • 4 tortille o średnicy 20 cm (lub 2 większe);
  • puszka GRAAL Łosoś kawałki w sosie własnym 150g;
  • 100g serka śmietankowego;
  • 1/2 pęczka koperku;
  • duży ogórek korniszony;
  • sól;
  • pieprz;
  • 1/2 czerwonej cebuli;
  • mix sałat – sałata lodowa lub rukola.

Przygotowanie:

Tortille podgrzać na suchej patelni około 20 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza). W miseczce wymieszać serek, posiekany koperek i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Tortille posmarować przygotowanym serkiem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w piórka cebulę i odsączonego z zalewy łososia. Na środku ułożyć pasek sałat. Tortille zwinąć ciasno w rulon. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin (dzięki temu tortilla stanie się miękka i całość “nabierze” smaku). Gotową tortillę przecinamy pod skosem na kawałki o szerokości około 1,5 – 2 cm (końcówki odcinamy i zjadamy). Układamy na półmisku i przekąski gotowe.

Przepis z bloga U mnie w kuchni