Tłuszcz
7.4
Wartość energetyczna kcal / 100g
134
Białko / 100g
8.4
Węglowodany / 100g
7.1
Wartość energetyczna:
559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz:
7,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1,6 g
Węglowodany:
7,1 g
W tym cukry:
6,6 g
Białko:
8,4 g
Sól:
1,45 g
Sałatka pikantna z makrelą od kilkudziesięciu lat posiada szerokie grono zwolenników. Mieszanka ryby, warzyw oraz przypraw sprawia, że produkt charakteryzuje się bardzo wyraźnym smakiem. Najlepiej smakuje podana na świeżym pieczywie.
woda
szprot 18 % [Sprattus sprattus, złowione w morzu: Morze Bałtyckie FAO 27 IIId, narzędzie połowowe: włoki pelagiczne]
kapusta
łosoś atlantycki 10 % [Salmo salar, wyhodowane w Norwegii]
cebula
koncentrat pomidorowy
cukier
pasternak
makrela** 2 %
błonnik sojowy
sól
białko sojowe
olej rzepakowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
przyprawy
ekstrakt papryki
**Gatunek ryby, obszar połowu oraz narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P - [makrela (Scomber scombrus (MAC)), makrela kolias (Scomber japonicus (MAS)), złowione w morzu: Północno-Wschodni Alantyk FAO 27, Środkowo-Wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny: FAO 61, FAO 67, FAO 77, narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM)okrężnice (PS)]
Może zawierać: pszenicę (gluten), gorczycę, mleko, jaja, seler.