Składniki
- • puszka GRAAL Łosoś kawałki w sosie własnym 150g;
- • 100g makaronu w kształcie ryżu;
- • 0,5 papryki czerwonej;
- • 5 średnich grzybków marynowanych;
- • 0,5 średniej cebuli;
- • 1/3 puszki kukurydzy;
- • łyżka rozłupanych orzechów włoskich;
- • łyżka majonezu;
- • łyżka jogurtu naturalnego;
- • łyżeczka soku z cytryny;
- • sól;
- • pieprz;
- • papryka słodka mielona.
Przygotowanie
Paprykę, cebulkę i grzybki pokroić w kostkę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i poczekać aż przestygnie, co jakiś czas mieszając aby się nie skleił. Łososia otworzyć i odcedzić. Wrzucić do jednej miseczki wszystkie składniki, wymieszać, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przepis z bloga Kulinarny zenit Przejdź do strony