Szpinak odmrażamy, dobrze wyciskamy z nadmiaru wody, następnie mieszamy z 4 żółtkami.Białka ubijamy robotem na sztywno, wsypujemy odrobinę soli i pieprzu oraz dodajemy szpinak, mąkę i olej. Delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy szpinakowy biszkopt, równo go rozsmarowując. Pieczemy w nagrzanym do 200 *C, piekarniku przez 15- 20 minut.Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Jajka rozgniatamy widelcem z serkiem, dodajemy przyprawy i majonez. Pastą smarujemy na całej powierzchni biszkopt, obok jednego brzegu rozkładamy odsączonego tuńczyka i paski papryki. Wszystko zwijamy w roladę, następnie zawijamy ją w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Roladę kroimy na centymetrowe kawałki i układamy na talerzu.
Przepis z bloga Kulinarne Fantazje Marioli