Graal > Przepisy > Makrela > Sałatka makrelowo-jajeczna

Sałatka makrelowo-jajeczna

Składniki

  • puszka GRAAL Filety z makreli w oleju 170g;
  • 5 jajek;
  • 50g sera żółtego;
  • cebula czerwona;
  • serek topiony;
  • marchewka;
  • kukurydza z puszki;
  • majonez.

Przygotowanie

Serek topiony zamrozić. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę. Jajka ugotować, obrać, oddzielić białka od żółtek i zetrzeć białka na tarce. Cebulę drobno pokroić w kosteczkę. Na dno salaterki ułożyć starte białka, następnie starty ser żółty, odsączoną i rozdrobnioną makrelę z puszki, cebulkę, starty topiony serek, marchewkę, kukurydzę, a następnie majonez i żółtka.

Przepis konkursowy na pomysł na makrelę

Zobacz także