Tłuszcz
7.4
Wartość energetyczna kcal / 100g
134
Białko / 100g
8.4
Węglowodany / 100g
7.1
Wartość energetyczna:
559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz:
7,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1,6 g
Węglowodany:
7,1 g
W tym cukry:
6,6 g
Białko:
8,4 g
Sól:
1,45 g
Sałatka pikantna z makrelą od kilkudziesięciu lat posiada szerokie grono zwolenników. Mieszanka ryby, warzyw oraz przypraw sprawia, że produkt charakteryzuje się bardzo wyraźnym smakiem. Najlepiej smakuje podana na świeżym pieczywie.
rozdrobnione mięso ryb (40%), w tym makrela (5%), woda
cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta, pasternak, cukier
błonnik sojowy, sól, białko sojowe, olej roślinny, przyprawy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt papryki
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, gorczycy, jaj, mleka, selera.