Tłuszcz
6
Wartość energetyczna kcal / 100g
122
Białko / 100g
14
Węglowodany / 100g
3
Wartość energetyczna:
511 kJ / 122 kcal
Tłuszcz:
6 g
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone::
1,5 g
Węglowodany:
3,0 g
w tym cukry:
2,9 g
Białko:
14 g
Sól:
0,8 g
Suma kwasów Omega-3:
1,3 g (EPA 300 mg, DHA 600 mg)
Odkryj nowe smaki
Sardynka w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana. Składniki: szprot 65% (Sprattus sprattus, złowione w morzu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId, narzędzie połowowe: włoki pelagiczne), sos pomidorowy 35% - woda, koncentrat pomidorowy (25%), cukier, olej rzepakowy, sól, cebula suszona, ekstrakt przypraw, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa).
Może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, mleko, jaja, seler, soję.