Tłuszcz
7.4
Wartość energetyczna kcal / 100g
134
Białko / 100g
8.4
Węglowodany / 100g
7.1
Wartość energetyczna:
559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz:
7,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1,6 g
Węglowodany:
7,1 g
W tym cukry:
6,6 g
Białko:
8,4 g
Sól:
1,45 g
Sałatka pikantna z makrelą od kilkudziesięciu lat posiada szerokie grono zwolenników. Mieszanka ryby, warzyw oraz przypraw sprawia, że produkt charakteryzuje się bardzo wyraźnym smakiem. Najlepiej smakuje podana na świeżym pieczywie.
woda
łosoś rozdrobniony 21 % (Salmo salar, ryba hodowlana, kraj pochodzenia Norwegia)
szprot rozdrobniony 18 % (Sprattus sprattus, złowione w morzu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId, narzędzie połowowe: włok pelagiczny)
koncentrat pomidorowy
cebula
cukier
pasternak suszony
makrela rozdrobniona 2 % (Scomber scombrus, złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, narzędzie połowowe: włok pelagiczny)
błonnik sojowy
sól
białko sojowe
olej rzepakowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
kolendra (zawiera gluten)
papryka słodka
pieprz czarny
goździk
ekstrakt z papryki
Może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, seler.