Tłuszcz
4.3
Wartość energetyczna kcal / 100g
109
Białko / 100g
12
Węglowodany / 100g
5.6
Wartość energetyczna:
458 kj/109 kcal
tłuszcz:
4,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1,6g
jednonienasycone:
2,3g
wielonienasycone :
0,3g
węglowodany:
5,6g
w tym cukru:
4,1g
białko:
12g
sól:
1,4g
Szprot w sosie pomidorowym to produkt najwyższej jakości, który uznawany jest za jedną z najpopularniejszych konserw rybnych. Pomimo długoletniej obecności na rynku cały czas cieszy się obszernym gronem zwolenników.
szprot 60% (ryba*** Sprattus sprattus (SS), obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Morze Bałtyckie FAO 27llld, kategoria narzędzia połowowego: włoki pelagiczne (OTM)), sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna, *** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję.