Kotleciki rybne:
Pozostałe składniki:
Z łososia w puszce odlewamy olej. Następnie przekładamy rybę z obu puszek do miseczki. Wbijamy całe jajko, mieszamy. Następnie dodajemy bułkę tartą, znów mieszamy.
Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy całość pieprzem, mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach małe kotleciki – powinny wyjść 4 sztuki. Kotleciki smażymy na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju. Ja swoje kotleciki obracam dwukrotnie podczas smażenia, aż będą „złote z obu stron”.
Bułki rozcinamy na pół. Dół każdej smarujemy ketchupem, następnie układamy po klika listków sałaty (lub jeden duży), na sałatę kładziemy nasze kotleciki, a na kotleciki układamy plasterki ogórka. Na koniec przykrywamy całość drugą częścią bułki.
https://www.slodkieokruszki.pl/zdrowe-burgery-rybne-z-kotletem-z-lososia/ Przejdź do strony