Graal > Przepisy > Sardynki > Jajka faszerowane pastą z sardynek

Jajka faszerowane pastą z sardynek

Składniki

  • 4 jajka klasy M
  • 1 puszka sardynek w oleju roślinnym Graal 110 g
  • 1 3/4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka drobno posiekanego pora (około 0,5 cm)
  • sól i pieprz do smaku
  • propozycja podanie: sucharki i 2-3 rzodkiewki

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Do miseczki przekładamy sardynki z puszki (! bez oleju). Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy drobno posiekanego pora. Ostudzone i obrane jajka przecinamy na dwie połówki, wydrążamy żółtka. Połówki białek układamy na talerzu. Żółtka dodajemy do miseczki z sardynkami i porem. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej przypraw. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy przygotowaną pastę w miejsca po żółtkach. Faszerowane jajka podajemy same lub z kawałkami rzodkiewki np. w towarzystwie sucharków.

Przepis z bloga: Słodkie okruszki

Zobacz także