Graal > Przepisy > Łosoś > Jajka z musem jajeczno-łososiowym

Jajka z musem jajeczno-łososiowym

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej rukoli
  • 1 puszka łososia w oleju ( 150 g ) Graal
  • 2 łyżki sałatkowego majonezu Fanex
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Jajka obrać i przekroić na połówki.
Wydrążyć delikatnie żółtka i umieścić je w miseczce.
Łososia odsączyć z oleju na sitku, dodać do żółtek.
Następnie dodać posiekaną zieleninę oraz majonez i przyprawy do smaku i dokładnie utrzeć na mus.
Za pomocą szprycy napełnić białka musem.
Podawać z pieczywem.

https://ewa-wkuchni.blogspot.com/2016/11/jajka-z-musem-jajeczno-ososiowym.html# Przejdź do strony