Makaron gotujemy al dente ( pół twardo w osolonej wodzie)
Cebulkę kroimy w piórka
Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulkę przez około 3 minut
Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i smażymy około 1 minuty uważając aby się nie przypalił
Dodajemy groszek odsączony od zalewy groszek konserwowy oraz pomidory pokrojone w paski
Podsmażamy około 3-4 minut
Na koniec dodajemy łososia odsączonego od zalewy, podsmażamy około 1 minuty
Dodajemy śmietanę i czekamy aż lekko zgęstnieje
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Wykładamy na talerz ugotowany makaron, a na wierzch polewamy sosem śmietanowym z łososiem
Posypujemy świeżo startym parmezanem
Dodatkowo można posypać świeżo posiekaną natką pietruszki
Przepis z bloga: Jak pączek w maśle Przejdź do strony