Graal > Przepisy > Makrela > Nachos z pikantną salsą z makreli

Nachos z pikantną salsą z makreli

Składniki

  • 1 puszka GRAAL Diabetic Filety z makreli w wodzie z papryczką
  • jalapeno 110g
  • 2 duże pomidory
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 pęczek świeżej kolendry lub pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 opakowanie ulubionych nachosów

Przygotowanie

Filet z makreli wraz z papryczkami jalapeno odsączamy z wody. Rybę rozdrabniamy widelcem, a papryczkę siekamy. Pomidory przekrawamy na połówki, usuwamy pestki, a następnie kroimy w kosteczkę. Cebulę siekamy w kostkę, czosnek rozcieramy ze szczyptą soli. Do miski przekładamy pomidory, cebulę, roztarty z solą czosnek, rybę i papryczki. Dodajemy posiekaną kolendrę, pieprz do smaku, oliwę i wszystko razem mieszamy.
Salsę podajemy z nachosami.

Zobacz także