Graal > Przepisy > Śledź > Paprykarz śledziowy FIT

Paprykarz śledziowy FIT

Składniki

  • 2 puszki GRAAL Filety ze śledzia w sosie pomidorowym FIT 100g
  • 60g ryżu białego
  • mała cebula
  • 1/2 małej papryki czerwonej
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Konserwy przekładamy do miski i jak najmocniej rozdrabniamy łyżką. Na rozgrzanym oleju przesmażamy drobno posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę. Odstawiamy do wystygnięcia. Ryż lekko rozgotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Do miski z rybą przekładamy przestudzoną cebulę z papryką, ryż i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Podajemy do pieczywa. Najlepiej na drugi dzień, jak ładnie nam się schłodzi, a składniki przejdą sobą.

Przepis z bloga Kulinarne szaleństwa Evity

Zobacz także