Ciasto:
Dodatki:
Kamień do pizzy wcześniej nagrzać przez około 30 minut w 230 stopniach. Do miski wsypać mąkę, sól i cukier. Wymieszać. W letniej wodzie rozrobić drożdże, odstawić na 10 minut po czym wlać do mąki i wyrobić jednolite ciasto (przez ok. 10 minut). Polewać ciasto oliwą i wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 45 minut. Podzielić ciasto na 4 równe części. Oprószyć mąką. Wałkować placki o średnicy ok. 30 cm. Nałożyć i rozsmarować ketchup. Zetrzeć mozzarellę. Ułożyć pokrojoną makrelę z puszki oraz kukurydzę i plasterki oliwek. Włożyć pizzę do nagrzanego piekarnika na nagrzany kamień na około 15 minut.
Przepis z bloga Kulinarny świat Konczi i Szpileczki