Odkroić szubki pomidorków koktajlowych i wyciągnąć miąższ. Ogórka pokroić na 2,5 cm kawałki delikatnie wydrążyć środek nie uszkadzając dna. Biały ser zmiksować z łososiem z puszki, doprawić delikatnie solą i pieprzem, wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę aby lekko się ściął. Miąższ z ogórków zmiksować na gładko blenderem, następnie przetrzeć przez drobne sitko. Dodać niecałe 0,5 łyżeczki agaru (jeżeli nie macie agaru można użyć żelatyny), podgrzać na palniku, mieszać aby agar się rozpuścił (nie doprowadzać do wrzenia!). Wstawić do lodówki na około godzinę aby utworzyła się galaretka. Następnie pokroić ją w kostkę. Masę łososiową ponakładać do przygotowanych pomidorków i ogórków. Udekorować kawałkami czarnych oliwek, natki pietruszki i galaretki ogórkowej.
Przepis z bloga Kulinarny zenit Przejdź do strony