Graal > Przepisy > Szprot > Pomidory faszerowane szprotem

Pomidory faszerowane szprotem

Składniki

  • 2 puszki GRAAL Winter Szprot w pomidorach 110g;
  • 6 niedużych pomidorów np. malinowe;
  • 2 jajka ugotowane na twardo;
  • łyżka posiekanej natki pietruszki;
  • mała cebula.

Przygotowanie

Pomidory umyć i osuszyć. Od każdego pomidora odciąć plasterek od strony ogonka i wydrążyć miąższ. Wydrążone pomidory ułożyć do góry nogami na papierowym ręczniku, by spłynął pozostały sok. Do miski przełożyć szprota w pomidorach i rozgnieść łyżką. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do szprota. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziać przygotowane pomidory. Udekorować koperkiem i podawać z pieczywem.

Przepis z bloga Monia miesza i gotuje

Zobacz także