Graal > Przepisy > Tuńczyk > Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Składniki

  • 1 puszka GRAAL Tuńczyk kawałki w oleju 170g
  • 3 duże pomidory
  • 50 g kaszy kuskus
  • 3 łyżki kukurydzy
  • ½ cebuli
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ papryki czerwonej
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykrywamy naczynie talerzem i czekamy ok. 5–10 minut, aż kasza nasiąknie wodą.

Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Drobno siekamy cebulę i szczypiorek, a paprykę kroimy w kostkę. Kuskus, tuńczyka, cebulę, szczypior (odrobinę zostawiamy do posypania dania), paprykę i kukurydzę łączymy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem.

Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki.

W pomidorach odcinamy czubki, środek wydrążamy. Wypełniamy je sałatką. Posypujemy szczypiorkiem.

Zobacz także