Składniki
- • puszka GRAAL Winter Szprot podwędzany w sosie pomidorowym 110g;
- • puszka GRAAL Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g;
- • sałata lodowa;
- • 3 jajka;
- • bułki pszenne;
- • kawałek papryki czerwonej;
- • 6 pomidorków koktajlowych;
- • łyżeczka majonezu;
- • masło;
- • szczypiorek.
Przygotowanie
Jajka ugotować. Rybę odsączyć z sosu na sitku. Bułki przekroić na pół, posmarować masłem, na każdą połówkę ułożyć sałatę. Na sałatę ułożyć plastry jajka, oraz szprotkę na jednej bułce i makrelę na drugiej bułce. Na to ułożyć paseczki papryki i plasterki pomidora. Na samej górze dodać nieco majonezu i szczypiorek.
Przepis z bloga Kulinarne szaleństwa Maniusi