Graal > Przepisy > Szprot > Pszenne bułki z rybą, jajkiem i warzywami

Pszenne bułki z rybą, jajkiem i warzywami

Składniki

  • puszka GRAAL Winter Szprot podwędzany w sosie pomidorowym 110g;
  • puszka GRAAL Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g;
  • sałata lodowa;
  • 3 jajka;
  • bułki pszenne;
  • kawałek papryki czerwonej;
  • 6 pomidorków koktajlowych;
  • łyżeczka majonezu;
  • masło;
  • szczypiorek.

Przygotowanie

Jajka ugotować. Rybę odsączyć z sosu na sitku. Bułki przekroić na pół, posmarować masłem, na każdą połówkę ułożyć sałatę. Na sałatę ułożyć plastry jajka, oraz szprotkę na jednej bułce i makrelę na drugiej bułce. Na to ułożyć paseczki papryki i plasterki pomidora. Na samej górze dodać nieco majonezu i szczypiorek.

Przepis z bloga Kulinarne szaleństwa Maniusi

Zobacz także