Ryby prosto z morza

Przepisy na tuńczyka

< zobacz pozostałe

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka Salatino z suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 mały pomidor
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Tuńczyka z puszki przełożyć do miseczki.
Z pomidora usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać go do tuńczyka.
Potem wrzucić natkę pietruszki, cebulę i kukurydzę oraz dodać sól i pieprz do smaku.

Wymieszać pastę i podawać na śniadanie lub kolację z pieczywem.

 

http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2017/02/pasta-tunczykowa.html