9 lipca 2019 |

Poznaj 5 dodatków, które nadadzą rybie charakter

Cytryna

Skrapianie ryby cytryną to jeden z ulubionych tricków kucharzy. Można zrobić to przed włożeniem jej na patelnię lub już na talerzu. Powody są co najmniej dwa: cytryna ścina białko, dzięki czemu ryba nie rozpada się podczas przyrządzania, a poza tym kwaśny smak cytryny wspaniale wydobywa delikatność mięsa ryby. Masz ochotę na klasyczne połączenie smaków z kulinarnym twistem? Sięgnij po Grillowane filety z makreli w oleju o smaku cytrynowym Graal!

Imbir

Czy wiesz, że korzeń imbiru zawiera mieszaninę związków biologicznie czynnych, dzięki którym mózg pracuje wydajniej, wątroba sprawniej odtruwa organizm, a układ pokarmowy produkuje jeszcze większe ilości enzymów trawiennych [1]? Ma jeszcze jedną zaletę: świetnie pasuje do ryby! Zainspiruj się egzotycznymi smakami i odkryj Filet z Makreli w sosie sojowo-imbirowym – Kuchnie Świata Graal.  Orzeźwiający aromat imbiru znakomicie podkreśla smak makreli, nadając jej jeszcze więcej wyrazistości.

Pieprz

Pieprz to jeden z tych dodatków, które nadają charakteru każdej potrawie. Nie jest to jednak bynajmniej oczywista przyprawa! Różne odmiany, kolory i intensywności smaków to sporo inspiracji, które urozmaicą twoje codzienne i niecodzienne menu. Spróbuj klasycznego połączenia smaków w lekkim wydaniu, wybierając Filety z makreli w wodzie z cytryną i pieprzem Graal. Dodatkowy plus: to lekki produkt z linii Diabetic o niskim indeksie glikemicznym.

Ostra papryka

Lubisz wyraziste smaki? W takim razie docenisz połączenie ryby i ostrej papryki. Chili, jalapeno, a może piri-piri? Możliwości jest wiele! Ostra papryka i ryba to dwa intensywne smaki, które dobrze ze sobą współgrają i wzajemnie się uzupełniają. Spróbuj Filetów z makreli w wodzie z papryczką jalapeno Graal. Wolisz coś ostrzejszego? Sprawdź, jak smakują Filety z makreli z papryczką piri-piri w oleju Graal.

Pomidor

Pomidor to jedno z tych warzyw, które kojarzy się ze słońcem, aromatem lata i soczystym miąższem. Korzystaj z jego potencjału przez cały rok i odkrywaj różne połączenia pomidorów z rybą. Prawdziwa klasyka gatunku to Szprot w sosie pomidorowym, a także Filety z makreli w sosie pomidorowym Graal. Masz ochotę na inspiracje kuchnią śródziemnomorską? Odkryj Filety z makreli z pastą pomidorowo – czosnkową, a także Filety ze śledzia w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami Graal!


[1] Krajl Jacek (2019) „Imbir – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie” Źródło: https://apteline.pl/artykuly/imbir-wlasciwosci-przeciwwskazania-zastosowanie/ (data dostępu: 14.05.2019 r.)


Cofnij

Pozostałe aktualności

12 września 2024

Wygrana w plebiscycie na najlepszy produkt MSC 2024!

Z ogromnym zaszczytem, informujemy, iż nasz produkt Graal Tuńczyk w sosie własnym 170g zdobył nagrodę MSC Awards Poland 2024 dla najlepszego produktu MSC 2024! Dziękujemy za ten wyraz docenienia naszych wysiłków na rzecz promocji zrównoważonego rybołówstwa. Nagroda MSC Awards Poland 2024 dla najlepszego produktu MSC 2024 potwierdza, iż warto nieustannie wspierać i kształtować codzienne, odpowiedzialne wybory […]

czytaj więcej

5 lipca 2024

Plebiscyt MSC 2024 – zagłosuj na naszego tuńczyka!

Plebiscyt na najlepszy produkt MSC 2024 ruszył, a nasz pakt z Oceanem nieustannie trwa! Dokonaj odpowiedzialnego wyboru i głosuj na tuńczyka MSC Graal 🐟 To najlepszy wybór i krok w lepszą przyszłość dla oceanów i nas wszystkich! Zapraszamy Was serdecznie do głosowania, plebiscyt trwa aż do 12 sierpnia. Dodatkowo w plebiscycie można wygrać wspaniałe nagrody, […]

czytaj więcej

7 czerwca 2024

Konkurs Dzień Oceanów z Graalem

Świętuj Światowy Dzień Oceanów z Graalem! Weź udział w konkursie wygraj wspaniałe nagrody, w tym deskę SUP PRO! Wystarczy, że odpowiesz na pytanie: jak Tuńczyk obchodziłby Światowy Dzień Oceanów? Szczegóły znajdziesz pod postem konkursowym naszym Facebooku.   Zobacz regulamin: Regulamin konkursu „Światowy Dzień Oceanów z Graalem” § 1 Zasady ogólne 1. Niniejszy regulamin (zwany dalej „Regulaminem”) […]

czytaj więcej