Cytryna
Skrapianie ryby cytryną to jeden z ulubionych tricków kucharzy. Można zrobić to przed włożeniem jej na patelnię lub już na talerzu. Powody są co najmniej dwa: cytryna ścina białko, dzięki czemu ryba nie rozpada się podczas przyrządzania, a poza tym kwaśny smak cytryny wspaniale wydobywa delikatność mięsa ryby. Masz ochotę na klasyczne połączenie smaków z kulinarnym twistem? Sięgnij po Grillowane filety z makreli w oleju o smaku cytrynowym Graal!
Imbir
Czy wiesz, że korzeń imbiru zawiera mieszaninę związków biologicznie czynnych, dzięki którym mózg pracuje wydajniej, wątroba sprawniej odtruwa organizm, a układ pokarmowy produkuje jeszcze większe ilości enzymów trawiennych [1]? Ma jeszcze jedną zaletę: świetnie pasuje do ryby! Zainspiruj się egzotycznymi smakami i odkryj Filet z Makreli w sosie sojowo-imbirowym – Kuchnie Świata Graal. Orzeźwiający aromat imbiru znakomicie podkreśla smak makreli, nadając jej jeszcze więcej wyrazistości.
Pieprz
Pieprz to jeden z tych dodatków, które nadają charakteru każdej potrawie. Nie jest to jednak bynajmniej oczywista przyprawa! Różne odmiany, kolory i intensywności smaków to sporo inspiracji, które urozmaicą twoje codzienne i niecodzienne menu. Spróbuj klasycznego połączenia smaków w lekkim wydaniu, wybierając Filety z makreli w wodzie z cytryną i pieprzem Graal. Dodatkowy plus: to lekki produkt z linii Diabetic o niskim indeksie glikemicznym.
Ostra papryka
Lubisz wyraziste smaki? W takim razie docenisz połączenie ryby i ostrej papryki. Chili, jalapeno, a może piri-piri? Możliwości jest wiele! Ostra papryka i ryba to dwa intensywne smaki, które dobrze ze sobą współgrają i wzajemnie się uzupełniają. Spróbuj Filetów z makreli w wodzie z papryczką jalapeno Graal. Wolisz coś ostrzejszego? Sprawdź, jak smakują Filety z makreli z papryczką piri-piri w oleju Graal.
Pomidor
Pomidor to jedno z tych warzyw, które kojarzy się ze słońcem, aromatem lata i soczystym miąższem. Korzystaj z jego potencjału przez cały rok i odkrywaj różne połączenia pomidorów z rybą. Prawdziwa klasyka gatunku to Szprot w sosie pomidorowym, a także Filety z makreli w sosie pomidorowym Graal. Masz ochotę na inspiracje kuchnią śródziemnomorską? Odkryj Filety z makreli z pastą pomidorowo – czosnkową, a także Filety ze śledzia w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami Graal!
[1] Krajl Jacek (2019) „Imbir – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie” Źródło: https://apteline.pl/artykuly/imbir-wlasciwosci-przeciwwskazania-zastosowanie/ (data dostępu: 14.05.2019 r.)
Cofnij