9 lipca 2019 |

Poznaj 5 dodatków, które nadadzą rybie charakter

Cytryna

Skrapianie ryby cytryną to jeden z ulubionych tricków kucharzy. Można zrobić to przed włożeniem jej na patelnię lub już na talerzu. Powody są co najmniej dwa: cytryna ścina białko, dzięki czemu ryba nie rozpada się podczas przyrządzania, a poza tym kwaśny smak cytryny wspaniale wydobywa delikatność mięsa ryby. Masz ochotę na klasyczne połączenie smaków z kulinarnym twistem? Sięgnij po Grillowane filety z makreli w oleju o smaku cytrynowym Graal!

Imbir

Czy wiesz, że korzeń imbiru zawiera mieszaninę związków biologicznie czynnych, dzięki którym mózg pracuje wydajniej, wątroba sprawniej odtruwa organizm, a układ pokarmowy produkuje jeszcze większe ilości enzymów trawiennych [1]? Ma jeszcze jedną zaletę: świetnie pasuje do ryby! Zainspiruj się egzotycznymi smakami i odkryj Filet z Makreli w sosie sojowo-imbirowym – Kuchnie Świata Graal.  Orzeźwiający aromat imbiru znakomicie podkreśla smak makreli, nadając jej jeszcze więcej wyrazistości.

Pieprz

Pieprz to jeden z tych dodatków, które nadają charakteru każdej potrawie. Nie jest to jednak bynajmniej oczywista przyprawa! Różne odmiany, kolory i intensywności smaków to sporo inspiracji, które urozmaicą twoje codzienne i niecodzienne menu. Spróbuj klasycznego połączenia smaków w lekkim wydaniu, wybierając Filety z makreli w wodzie z cytryną i pieprzem Graal. Dodatkowy plus: to lekki produkt z linii Diabetic o niskim indeksie glikemicznym.

Ostra papryka

Lubisz wyraziste smaki? W takim razie docenisz połączenie ryby i ostrej papryki. Chili, jalapeno, a może piri-piri? Możliwości jest wiele! Ostra papryka i ryba to dwa intensywne smaki, które dobrze ze sobą współgrają i wzajemnie się uzupełniają. Spróbuj Filetów z makreli w wodzie z papryczką jalapeno Graal. Wolisz coś ostrzejszego? Sprawdź, jak smakują Filety z makreli z papryczką piri-piri w oleju Graal.

Pomidor

Pomidor to jedno z tych warzyw, które kojarzy się ze słońcem, aromatem lata i soczystym miąższem. Korzystaj z jego potencjału przez cały rok i odkrywaj różne połączenia pomidorów z rybą. Prawdziwa klasyka gatunku to Szprot w sosie pomidorowym, a także Filety z makreli w sosie pomidorowym Graal. Masz ochotę na inspiracje kuchnią śródziemnomorską? Odkryj Filety z makreli z pastą pomidorowo – czosnkową, a także Filety ze śledzia w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami Graal!


[1] Krajl Jacek (2019) „Imbir – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie” Źródło: https://apteline.pl/artykuly/imbir-wlasciwosci-przeciwwskazania-zastosowanie/ (data dostępu: 14.05.2019 r.)


Cofnij

Pozostałe aktualności

3 marca 2023

Test smaku – FAQ

TEST SMAKU KONSERW Z SOSEM POMIDOROWYM – CZĘSTE PYTANIA Co testowaliśmy? W teście wzięły udział 2 rodzaje ryb: Filet z makreli w sosie pomidorowym Szprot w sosie pomidorowym Kto realizował badanie? ABR SESTA Market Research and Consulting dla Graal SA Jakie techniki zostały zastosowane? Technika badawcza: CAPI, badanie odbyło w central location z użyciem kwestionariusza […]

czytaj więcej

1 marca 2023

Loteria Graal 2023 – dołącz i wygraj!

Wygraj 50 000zł lub 10 000zł nagrody tygodniowej. Kup 2 dowolne produkty Graal, zachowaj dowód zakupu i zarejestruj w formularzu na stronie loteryjne! Dołącz TU  *Szczegóły i regulamin na promocja.graal.pl oraz na stronie organizatora smolar.pl *Promocja trwa od 28/02 do 08/04/2023  

czytaj więcej

6 lutego 2023

Zielona rewolucja z Graal!

Zielona rewolucja z Graal trwa, kolejne „zielone produkty” w portfolio Graal to sałatki na bazie warzyw pełnych superfoods, a głównym bohaterem jest tofu. Skosztuj pierwszego takiego produktu na rynku! ➡️ Misa warzyw z tofu, komosą ryżową, batatami i pestkami dyni ➡️ Misa warzyw z tofu, kaszą jęczmienną, szpinakiem i nasionami konopi  

czytaj więcej