9 lipca 2019 |

Poznaj 5 dodatków, które nadadzą rybie charakter

Cytryna

Skrapianie ryby cytryną to jeden z ulubionych tricków kucharzy. Można zrobić to przed włożeniem jej na patelnię lub już na talerzu. Powody są co najmniej dwa: cytryna ścina białko, dzięki czemu ryba nie rozpada się podczas przyrządzania, a poza tym kwaśny smak cytryny wspaniale wydobywa delikatność mięsa ryby. Masz ochotę na klasyczne połączenie smaków z kulinarnym twistem? Sięgnij po Grillowane filety z makreli w oleju o smaku cytrynowym Graal!

Imbir

Czy wiesz, że korzeń imbiru zawiera mieszaninę związków biologicznie czynnych, dzięki którym mózg pracuje wydajniej, wątroba sprawniej odtruwa organizm, a układ pokarmowy produkuje jeszcze większe ilości enzymów trawiennych [1]? Ma jeszcze jedną zaletę: świetnie pasuje do ryby! Zainspiruj się egzotycznymi smakami i odkryj Filet z Makreli w sosie sojowo-imbirowym – Kuchnie Świata Graal.  Orzeźwiający aromat imbiru znakomicie podkreśla smak makreli, nadając jej jeszcze więcej wyrazistości.

Pieprz

Pieprz to jeden z tych dodatków, które nadają charakteru każdej potrawie. Nie jest to jednak bynajmniej oczywista przyprawa! Różne odmiany, kolory i intensywności smaków to sporo inspiracji, które urozmaicą twoje codzienne i niecodzienne menu. Spróbuj klasycznego połączenia smaków w lekkim wydaniu, wybierając Filety z makreli w wodzie z cytryną i pieprzem Graal. Dodatkowy plus: to lekki produkt z linii Diabetic o niskim indeksie glikemicznym.

Ostra papryka

Lubisz wyraziste smaki? W takim razie docenisz połączenie ryby i ostrej papryki. Chili, jalapeno, a może piri-piri? Możliwości jest wiele! Ostra papryka i ryba to dwa intensywne smaki, które dobrze ze sobą współgrają i wzajemnie się uzupełniają. Spróbuj Filetów z makreli w wodzie z papryczką jalapeno Graal. Wolisz coś ostrzejszego? Sprawdź, jak smakują Filety z makreli z papryczką piri-piri w oleju Graal.

Pomidor

Pomidor to jedno z tych warzyw, które kojarzy się ze słońcem, aromatem lata i soczystym miąższem. Korzystaj z jego potencjału przez cały rok i odkrywaj różne połączenia pomidorów z rybą. Prawdziwa klasyka gatunku to Szprot w sosie pomidorowym, a także Filety z makreli w sosie pomidorowym Graal. Masz ochotę na inspiracje kuchnią śródziemnomorską? Odkryj Filety z makreli z pastą pomidorowo – czosnkową, a także Filety ze śledzia w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami Graal!


[1] Krajl Jacek (2019) „Imbir – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie” Źródło: https://apteline.pl/artykuly/imbir-wlasciwosci-przeciwwskazania-zastosowanie/ (data dostępu: 14.05.2019 r.)


go back

More news

19 sierpnia 2019

Grillowane ryby z puszki – tego jeszcze nie jadłaś!

Czy wiesz, że w Hiszpanii i Portugalii ryby z puszki to ważny element zarówno codziennych przekąsek, jak i wykwintnych dań? Sposób wykorzystania tych wartościowych, lecz wciąż niedocenianych produktów może cię zaskoczyć. Kelli Foster z magazynu  „The Kitchen” zachwyca się potencjałem sardynek z puszki, które przygotowuje na imponującą ilość sposobów! Dziennikarka na pierwszym miejscu stawia minimalizm […]

czytaj więcej

15 sierpnia 2017

Odkryj linię DIABETIC!

Nowa linia makreli DIABETIC to innowacja na rynku, dedykowana do diabetyków oraz wszystkich tych, którzy dbają o zdrowie i chcą być fit. Filety z makreli w wodzie z linii DIABETIC dostępne są w dwóch wersjach smakowych: z papryczką jalapeno oraz z cytryną i pieprzem. Niski indeks glikemiczny produktu (IG<50) sprawia, że makrela zapewnia uczucie sytości […]

czytaj więcej

1 lipca 2017

Salatino 7 zbóż – poznaj moc ziaren!

Cechą wszystkich sałatek Salatino jest fakt, że stanowią one zbilansowany posiłek – z przemyślanymi składami zapewniającymi odpowiednią zawartość składników odżywczych oraz kaloryczność. Wyjątkowość najnowszej linii Salatino – która docelowo będzie się opierać o 7 różnych zbóż – kryje się w mocy super foods, czyli produktach mających wybitnie korzystny wpływ na nasze zdrowie. Salatino to kompozycja […]

czytaj więcej