Składniki
- • - ciasto:
- • – dodatki (wykładać na ciasto według kolejności poniżej)
- • ketchup łagodny;
- • sos salsa;
- • cebula pokrojona w kostkę;
- • ogórek kwaszony pokrojony w kostkę;
- • kukurydza;
- • puszka GRAAL Szprot Winter w oleju 110g;
- • oliwki przekrojone wzdłuż;
- • kilka plasterków sera żółtego.
- • 40 dag mąki;
- • 3 łyżki oleju;
- • 4 dag drożdży;
- • 3/4 szklanki ciepłej wody;
- • tłuszcz i mąka do formy;
- • sól.
Przygotowanie
Mąkę przesiać, skruszyć do niej drożdże i wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej oraz sól. Wszystkie składniki wymieszać. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki, by ciasto się nie kleiło do rąk i miski. Odstawić do wyrośnięcia. Formę wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Przełożyć ciasto na blaszkę i uformować. Wyłożyć dodatki. Całość posypać solą, pieprzem ziołowym, bazylią i oregano.
Przepis z bloga Agnieszka testuje