Graal > Przepisy > Makrela > Kuleczki rybne w occie

Kuleczki rybne w occie

Składniki

  • 2 puszki GRAAL Filety z makreli z pastą pomidorowo-czosnkową 170g;
  • bułka;
  • bułka tarta;
  • jajko;
  • 4 szklanki wody;
  • sól i pieprz do smaku;
  • szklanka octu;
  • cebula;
  • ziele angielskie;
  • liść laurowy;
  • 5 łyżek cukru;
  • łyżka soli.

Przygotowanie

Bułkę namoczyć w wodzie. Po rozmoknięciu dodać jajko. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rybę wyciągnąć z cała zawartością do miski. Dobrze wszystko wymieszać. Ulepić kulki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Przygotować zalewę gotując wodę z octem, solą i cukrem. Usmażone kulki rybne, cebulę pokrojoną w plastry, ziele angielskie i liście laurowe zalać gorącą zalewą. Przykryć i odstawić przynajmniej na 24h.

Przepis z bloga Pychotka

Zobacz także