3 marca 2017 |

Makrela od Graal - idealna propozycja na Wielkanoc

Kiedy myślimy o wielkanocnych potrawach, zwykle w głowie mamy jajka. Wielkanocne jajka faszerowane proponujemy połączyć z nowymi filetami z makreli w sosie pomidorowym firmy Graal, która idealnie zastąpi kaloryczny majonez. Ugotuj na twardo jajka, ostudź i obierz. Następnie przekrój wzdłuż, wyjmij żółtka i umieść je w misce. Dodaj do żółtek następujące składniki: filety z makreli, drobno posiekaną cebulę i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj – najlepiej widelcem, tak aby powstała jednolita masa.
Na koniec wypełnij białka farszem, nakładając go łyżeczką. Aby danie prezentowało się jeszcze lepiej – udekoruj je roszponką, pomidorami lub koperkiem.

Makrela doskonale komponuje się także z twarożkiem. Wystarczy wymieszać ją z białym serem, aby uzyskać pyszną i zdrową wielkanocną pastę na kanapki.

Świąteczne śniadanie urozmaici także pasta jajeczna. Do drobno posiekanych jajek dodaj makrelę, cebulkę i ogórek kiszony. Ta prosta pasta będzie jednocześnie pożywna i pyszna. Jeżeli jesteś fanem oryginalnych połączeń smakowych możesz spróbować filetów z makreli Graal z płatkami chili lub suszonymi pomidorami.

Życzymy smacznego wielkanocnego jajka!


Cofnij

Pozostałe aktualności

30 listopada 2020

Konkurs #PrzyGotujŚwięta z Graalem

Jak ułatwić sobie życie w wirze przedświątecznych przygotowań? To proste – #PrzyGotujŚwięta z Graalem i… weź udział w facebookowym konkursie!

czytaj więcej

19 listopada 2020

Kwasy omega-3 kontra stres – kto wygrywa?

Wakacje już dawno za Tobą, słoneczne i beztroskie dni stały się abstrakcją, a najbliższy czas przynosi ze sobą wizję zmęczenia, przepracowania, nadmiernego stresu. Otóż to! Stres – nasz codzienny współtowarzysz… 

czytaj więcej

27 października 2020

Zdrowe dania na długie jesienne wieczory z rybami Graal

Coraz dłuższe jesienne wieczory mogą inspirować do kulinarnych eksperymentów. Zaskocz siebie i swoich bliskich, przygotowując zdrowe dania z wykorzystaniem ryb Graal.

czytaj więcej