13 sierpnia 2015 |

Oświadczenie w sprawie embargo

Zarząd GRAAL SA z siedzibą w Wejherowie w związku z komunikatem Rosyjskiej Federalnej Służby ds. nadzoru w sferze ochrony praw konsumentów (Rospotriebnadzor) z dnia 13 sierpnia 2015 roku informującym o stwierdzeniu przez ten organ faktu naruszenia prawa przez produkt „Szproty w oleju z oliwek”, którego producentem jest GRAAL SA, podaje do wiadomości, że nie sprzedaje swoich produktów na rynek Federacji Rosyjskiej.

Ostania sprzedaż do Federacji Rosyjskiej miała miejsce ponad dwa lata temu.

Wobec powyższego Zarząd GRAAL SA wyraża zaskoczenie i zdziwienie treścią przedmiotowego komunikatu i podjętą przez władze Federacji Rosyjskiej decyzją. Jest to próba naruszenia dobrego imienia i renomy Spółki, której nazwę wymienia się, tłumacząc przyczyny podjętej decyzji w zakresie wprowadzenia embarga na przywóz produktów spożywczych z Polski na rynek rosyjski.

Zarząd GRAAL SA informuje ponadto, że ze strony organów Federacji Rosyjskiej nie otrzymał żadnych decyzji oraz sygnałów dotyczących kwestionowania jakości handlowej produkowanych konserw rybnych.

Cofnij